perjantai 29. marraskuuta 2019

Glögipullolle pipa


Nyt sitten näitä pipajuttuja mitä jo tuossa edellisessä postauksessa lupailin. Kyseessä on siis edelleen glögi- tai mehupullojen jouluinen tyyli. 
Edellisessä postauksessa esittelin teille jussipaidan jonka glögipullon koristeeksi olen tehnyt. Nyt villapaita sai kaverikseen tyyliin sopivan pipan. Kuvissa näkyvän toisen pipan tein vähän tuollaiseen Polka -karamellien henkeen, punavalkoisena.


Tämä on juuri sellaista ihanaa pientä näpertelyä josta niin kovin ennen tykkäsin, ja josta ilokseni huomaan taas pikkuhiljaa innostuvani.

Näihin pipoihin saa mainiosti hukattua lankavarastoista löytyviä jämälankoja. Lisäksi tarvitsee vain talouspaperi- tai vessapaperirullan hylsyn ja sakset. 

Näitä on helppo ja mukava tehdä. 
Tälläkin hetkellä, kun taas tässä sohvanmutkassa viltin alla köllöttelen, niin näiden tekeminen onnistuu kyllä vaikka ei muuhun oikein voimia ja jaksamista riittäisikään.


Näiden tekemisessä ei mitoilla ja mittasuhteilla ole niin nipon nuukaa.
Itse leikkasin talouspaperirullan hylsystä noin kahden senttimetrin levyisiä pahvirinkuloita. Lankaa pätkin suurinpiirtein kolmenkymmenen sentin pätkiin.






Pitkän langan taitoin kaksinkerroin ja sen taitetun langan kiepautin pahvirinkulan ympärille niin, että solmukohdat jäävät kaikki yhteen ja samaan reunaan.


Sitten vaan lankoja solmimaan koko rinkulan ympäri. Voi vaikka samalla katsella hiihtoja Rukalta 😂 tai sitten jotain ihan muuta.

Ja kun lankoja on solmittu rinkulan ympärille riittävä määrä, käännetään lankojen päät rullan sisäpuolen kautta toiselle reunalle. 


Kun on saanut käännettyä kaikki langat toiseen suuntaan, kannattaa vielä tarkistaa, että kaikki solmukohdat ovat aavistuksen myös kääntyneet sisäpuolelle. Lopputulos on sitten nätimmän ja siistimmän näköinen.
 

Ja lopuksi kaikki langat solmitaan langanpätkällä yhteen pipan tupsuksi. Ja tuota pipan tupsukkaa voi sitten makunsa mukaan leikellä kauniimmaksi. 

Ja näin. Nyt on pipa valmis.
 
 
Ja sitten vain askartelemaan.💛 

Näitähän voi sitten käyttää vaikka ja mihin. 
Itse olen käyttänyt näitä juurikin noiden glögipullojen pipoina, olen lisännyt pipaan ripustuslenkin ja laittanut kuuseen koristeeksi ja lahjapakettien koristeeksikin olen näitä pikkupipoja viritellyt.


Täältä sairashuoneelta sohvanmutkan kainalosta toivottelen teille kaikille rentoa loppuviikkoa ja 
hyvää ensimmäistä adventtia! 
Mari


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lämmin kiitos kun poikkesit lukemaan blogiani. Kommenttejanne on aina mukavaa lukea, joten jätäthän viestin muistoksi minulle käynnistäsi.❤️