perjantai 15. marraskuuta 2019

Käsityöntekijä käsityön museossa



Hei, kuulolle nyt kaikki ystävät, tuttavat ja kylänmiehet! 
Seuraavaksi tiedossa vuosisadan museosuositus. Jos ette nimittäin ole vielä ikinä milloinkaan vierailleet Jyväskylässä sijaitsevassa Suomen käsityön museossa, niin nyt iso merkintä jokaisen to do -listaan. 



Vietin itse tässä viikolla päivän Jyväskylässä ja aivan sattumalta päädyin kaatosateesta suojaan käsityön museon ovien sisäpuolelle. Ja kyllä kannatti. Mahtava paikka! Älykkäästi, kekseliäästi ja todella innostavasti rakennettu hyvin nostalginen perusnäyttely sekä käsityön nykyaikaa esillä vaihtuvissa näyttelyissä. Tällä hetkellä esillä oli mm. käsitöitä Ranskasta ja kotimaista keramiikkaa.



Museon perusnäyttelystä löytyi mielenkiintoinen Suomen kansallispukukeskuksen näyttely Komeasti juhlaan, joka esitteli tietämättömälle kansallispuvun historiaa ja nykypäivää.


 Toinen museon perusnäyttelyistä on nimeltään Käsityössä elämän tuntu. Niinkuin nimikin jo kertoo, tämä näyttely kertoo meille käsitöistä ja käsitöiden tekemisestä eri ajoilta, eri vuosikymmeniltä, käsitöistä ihmisen elämässä syntymästä kuolemaan. 
Näyttely oli ihanasti tulvillaan suloista nostalgiaa, muistoja menneiltä ajoilta mutta myös käsitöitä tästä ajasta, tämän päivän osaamista ja käsitöitä kierrätysteemoilla.


 Menkää ihmeessä katsomaan mitä käsityömuseolla on tarjota. Itse olin aivan innoissani, vähän niinkuin lapsi karkkikaupassa, ja aikaa näyttelyiden tutkimiseen kului paljon ja vähän enemmän. Ottakaa mukaan lapset ja isovanhemmat ja tehkää koko perheen ihana käsityöretki. Museolla on paljon tarjottavaa monen ikäiselle kävijälle. Museolla voi vaikka neuloa oman palansa kävijöiden tekemään kaulaliinaan tai kutoa vanhoilla kangaspuilla. Tässä museossa saa koskettaa ja kokeilla kaikkea vitriinien ulkopuolella olevia esineitä.
 






Tuntuu jotenkin hassulta kuinka me tänä päivänä "vain harrastamme" käsitöitä, kun taas entisaikoina käsitöitä on tehty tarpeeseen. Ja mitä uskomattomia taidonnäytteitä nuo vanhat työt ovatkaan! 

 Museosta löytyi myös hauska aistihuone, jossa pääsee kokeilemaan, kuuntelemaan ja jopa haistelemaan erilaisia asioita!


 Pakatkaa ihmeessä kimpsut ja kampsut ja ottakaa suunta Jyväskylään. Tämä neuloja oli ainakin aivan hurmoksessa löydöstään. Ja taatusti aion poiketa toisenkin kerran kunhan taas Jyväskylän suuntaan kuljen.


Ihanaa viikonloppua teille kaikille
ja 
erityisesti sinulle!
💜
Mari 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lämmin kiitos kun poikkesit lukemaan blogiani. Kommenttejanne on aina mukavaa lukea, joten jätäthän viestin muistoksi minulle käynnistäsi.❤️