perjantai 8. marraskuuta 2019

Pienen pojan tossut


Viime päivät ovat taas menneet käsitöiden osalta aika hempeän pehmeissä tunnelmissa. 
Jostain kumpusi halu ja ajatus kokeilla josko osaisin tehdä pienen pienet vauvan tossukat. Kuvia tämmöisistä tossuista on netissä paljon mutta jostain syystä ohjetta en näihin löytänyt mistään. Jouduin siis pähkäilemään ohjeen aivan omin päin. 

Uhka vai mahdollisuus? 


Nämä tossukat tein 100% merinovillasta 3,5 puikoilla. Tuli ihanan pehmoiset ja omasta mielestäni kyllä aika suloisetkin, loppujen lopuksi. Tossukat pääsevät lämmittämään pienen kummipoikamme pikkuvarpaita. Toivottavasti mahtuvat vielä jalkaan.

Ja kyllä tossujen teko vähän enemmän alkoi muistuttaa uhkaa kuin mahdollisuutta.😉
Koska sitä ohjetta ei ollut, niin kyllä taas pääsi 
harjoittamaan purkamista! Kolme töppöstä tein, että sitten sain valmiiksi asti yhden parin. 
 Valmista tuli kuitenkin, yrityksen, kokeilun ja erehdyksen kautta.


Nämä pienen pienet tossut ja lähestyvä isänpäivä on saanut minut tällä viikolla miettimään aika paljon omaa isääni, omien lastemme vauva-aikoja, minun ja mieheni yhteistä kasvamista vanhemmiksi ja erityisesti oman rakkaani isyyttä.

Sydän pakahtuu rakkaudesta, lämmöstä ja kiitollisuudesta kun ajattelen elämäni tärkeitä isämiehiä. Jokainen heistä on, ja on ollut, täysin omanlaisiaan yksilöllisiä isiä, silti kaikki yhtä rakkaita ja tärkeitä. Jokainen on opettanut paljon, neuvonut eteenpäin ja tukenut, kukin heistä sillä omalla ainutlaatuisella tavallaan.

Omaa miestäni kohtaan tunnen suunnatonta kunnioitusta, ja hieman ylpeyttäkin, tavasta jolla hän on isä lapsillemme. Hän on tämän meidän pienen perheemme tukipilari ja kallio. Hän on ISÄ, isoilla kirjaimilla. Siinä missä minä hätäännyn ja huolestun, hän on se joka rauhallisesti hoitaa tilanteen. Hän on aina ollut ja tulee olemaan turvallinen syli. Isä, jolla on kiireitä mutta takuuvarmasti myös aikaa lapsille.

 Ehkä hän vielä joskus tulevaisuudessa laulaa lastenlapsillekin unilauluksi "äiti lasta tuulettaa". 
(Lapin äidin kehtolaulu.😄)
Suloista viikonloppua 
ja ihanaa isänpäivää kaikille isille!
💙
Mari

2 kommenttia:

 1. Onpa niin söpöt tossut! Heti alkoi sornmet syyhytä siihen malliin, että tuollaiset ois kiva tehdä, vaikka ei tarvetta tällä erää tiedossa. :)
  Katsastin töitäsi pitkästi taakse päin, kun olen ensi visiitillä täällä. Ja monia kivoja juttuja löysin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten kivaa, kun poikkesit visiitille!💕☺️

   Poista

Lämmin kiitos kun poikkesit lukemaan blogiani. Kommenttejanne on aina mukavaa lukea, joten jätäthän viestin muistoksi minulle käynnistäsi.❤️