perjantai 13. joulukuuta 2019

Lankapalleroista korvikset



 Lähestyvä joulu saa väkisinkin aikaan myös tietyn määrän hassuttelua ja hulluttelua. Se lapsenmieli sisälläni nostaa vankasti päätään. 
Ei joulun aikaa saa liian vakavasti ottaa. Siitähän häviää se kaikki oleellinen, jos liian kurttuotsaisesti puskee läpi kaiken mitä "täytyy" ja unohtaa sen mitä voi ja haluaa. 

 Ystävä rakas kuules tätä,
tekemättä jotain jätä!
Näytä kiireelle kieli
ja ota rento mieli.
Muista tähdet ja taika
ja unohda sitten aika.

Tämän hauskan runonpätkän löysin joku aika sitten Birgit mummun hauskoista joulurunoista.


Taisin olla minäkin ennen juuri se, joka otsa kurtussa ja vanne päätä kiristäen urakoin joulua kasaan.
Ruuat, lahjat, kortit, leivonnaiset, siivous jne. jne. ja aattona äiti aivan uuvuksissa. Myönnän, että olin joulustressaaja. Ja minkä takia? Jouluhan tulee kuitenkin. Ja parhaimpana se kuitenkin näyttäytyy niille, jotka osaavat ottaa rennommin ja myös nauttia ihanasta joulunajasta.

Itselläni ilmeisesti kaikki se joulustressi ja siihen liittyvät lieveilmiöt olivat pesiytyneet aivoissani siihen kasvaimeen joka päästäni poistettiin. Koska sen leikkauksen jälkeen en ole enää ollut se, joka stressaa lähestyvää joulua. Teen edelleen itse jouluruuat ja leivonnaiset ja kaiken sen muun mutta sitä ikävää stressiä ja paniikkia en ole enää muutamaan vuoteen tunnistanut. Viime joulu oli ensimmäinen tällainen stressitön joulu. Ja miten kevyt olo olikaan. Ja sama kevyt fiilis jatkuu.

Ennen en olisi voinut kuvitellakaan hupsuttelevani joulun alla askartelemalla kaikkien joulutouhujen keskellä yhtään mitään mikä ei liittynyt jollain tavalla  jouluun. Ja nyt täällä olen väkerrellyt söpösiä tupsukorvakoruja vailla mitään ajatusta siitä, että miksi tai kenelle. 
Vain siksi, että sain ajatuksen ja koska se osoittautui hauskaksi puuhaksi.
 

Kyllä. Tähän on tultu. 
Välillä kävin leipomassa joulutorttuja ja sitten taas takaisin pikkutupsujen pariin. 

Nämä suloiset pikkutupsut pyörittelin haarukan avulla. Yleensähän tupsuissa käytetään sitä esim. pahvista tehtyä pylpyrää, jonka ympärille pyöritellään lankaa. Mutta kävi se näinkin. Lopputulos ei ole ihan niin tasaisen pyöreä mutta siinä kohtaa otetaan sitten sakset käteen ja muotoillaan pallurasta mukavan pieni ja pyöreä lopputulos. 
 

Näistä sinisistä palluroista tein korvikset. 
Työnsin palleron läpi korupiikin ja taivuttelin piikin yläpäähän pihdeillä pienen lenkin johon sitten sain kiinni korvakorukoukut. Korupiikin toiseen päähän laitoin pienen "stopparin" ettei piikki mene pallosta läpi kokonaan. 


Hupsutellaan, hassutellaan ja pötkähdellään välillä vaikka sohvalle seljälleen ja nostetaan jalat taivasta kohti. Kaikkien joulupuuhien ja valmistelun lomassa muistetaan myös mistä joulussa on oikeasti kyse ja kaivetaan välillä lapsenmieli jostain syvältä itsestämme. Päästetään se lentoon ja nautitaan tästä ihanasta ajasta.
💗

JOULUPATJA 2
eli ohje kummottos viätetä hiano joulu

1. Raahata parisängyn patja huusholli suurimma huane lattial.

2. Kasata patjan pääl paketei, tyynyi, kirjoi, kaukosäätimi ja hyvä ruakka.

3. Laiteta ovi hualellisest lukku ja puhelimet piironki alalaatikko.

4. Ruveta lojuma patjal lempi-ihmiste ja -eläinten kans.

5. Maata, syärä ja hihitetä 3-7 vuarokaut.
Nousemine ja murhettumine on kiället.

6. Nousta virkusenas ylös kohre uut vuat. 

-Heli Laaksonen-

💓💓💓

Suloista Lucian päivää
ja 
rentoa viikonloppua kaikille!
💗
Mari
 
 
 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lämmin kiitos kun poikkesit lukemaan blogiani. Kommenttejanne on aina mukavaa lukea, joten jätäthän viestin muistoksi minulle käynnistäsi.❤️