perjantai 27. joulukuuta 2019

Mietteitä joulun pyhien jälkeen






Joulun pyhien jälkeinen elämä. 
Ihana rauha ja hiljaisuus mutta samaan aikaan myös haikeutta siitä, että joulun pyhät ovat tältä erää taas ohi, nuoriso on pyrähtänyt omille suunnilleen ja me vanhat täällä jälleen kahden.
Koko joulun ajan meillä oli ihanasti talo täynnä elämää. Molemmat lapset tulivat kotiin jouluksi, ja oli todella mukavaa laitella joulua yhdessä ja muutoinkin viettää rauhallista ja kiireetöntä aikaa yhdessä. Joulupäivänä saimme vielä sisareni perheen vieraaksemme. Nautin niin kovasti siitä, kun talo on täynnä elämää ja rakkaita ihmisiä


Mutta ihanalta tuntuu nyt tämä rauha ja hiljaisuuskin. Tässä tutussa sohvanmutkassa istun, kirjoittelen tätä ja välillä unohdun vain tuijottamaan valoissaan kylpevää joulukuusta. Siippa pötköttelee tuossa toisessa sohvanpäädyssä ja katselee jotakin elokuvaa. Ei tässäkään hetkessä mitään vikaa. Ihanan raukea tunnelma kipakassa pakkasessa ulkoilun jälkeen. Jopa aurinko näyttäytyi tänään.




Käsityöt ovat joulun touhuissa jääneet unohduksiin. 
Nyt alkaa taas jo hieman näppejä poltella ja mielessä olisi useampikin juttu mitä olisi kiva päästä toteuttamaan. Tosin noita keskeneräisiä töitäkin on nyt kyllä niin monta ja monenlaisia, etten oikein tiedä mistä alkaisin. Aloittaisinko ihan uuden työn vai koittaisinko saada entisiä alta pois? Saattaa kyllä olla nyt, että kallistun uuden projektin puolelle. Onhan tässä kokonainen uusi vuosi edessä ja aikaa tehdä vanhatkin hommat loppuun sitten kun siltä tuntuu.





Nautitaan näistä kuluvan vuoden viimeisistä hetkistä oikein antaumuksella. Tässä kohtaa vuotta itselläni on aina eräänlaisen tilinpäätöksen aika. Mennyttä vuotta tuppaa tarkastelemaan aika kriittisinkin silmin. Vielä ei aika kultaa muistoja, vaan mennyt vuosi on hyvinkin paljaana ja rehellisenä mielessä. Tuleeko sinun tarkasteltua mennyttä vuotta? Mietitkö tehtyjä ja tekemättömiä? Muisteletko menneen vuoden kohokohtia ja ilonaiheita? Itse käyn näitä läpi hiljaa omassa mielessäni. Ne eivät ole asioita joita haluan pohtia muiden kanssa. Tämä on ihan oma henkilökohtainen rituaalini. Mietin kuluneen vuoden asioita ja vuoden varrella kohtaamiani ihmisiä. Se ikäänkuin nollaa tiedostot ottamaan vastaan uuden vuoden.
Ja kohta ollaan taas uuden vuoden vaihtumisen kynnyksellä. Silloin tuntuu aina siltä, kuin kaikki olisi mahdollista. Aivan kuin taas saisi aloittaa puhtaalta pöydältä. 


Ihanaa oloa teille kaikille
ja erityisesti
juuri sinulle!
💙 
Mari


 

2 kommenttia:

  1. Lähes samanlaiset tunnelmat täälläkin:) Tosin meillä vauhtia pitää yllä koiranpentu ja tytärkin asuu vielä kotona. Haikeaa oli viedä poika jouluisen mummolareissun jälkeen opiskelija-asuntoonsa pääkaupunkiin ja palata kotiin vajaalla miehityksellä. Mutta aika aikaa kutakin. Kohta alkaa taas arki:) Kivoja vuoden viimeisiä päiviä sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 😍 Näin se menee. Ihanaa kun arkikin taas alkaa. Juhlan hetket ovat ihania mutta kyllä taitaa ihan se perusarki olla vielä parempaa.❤️

      Poista

Lämmin kiitos kun poikkesit lukemaan blogiani. Kommenttejanne on aina mukavaa lukea, joten jätäthän viestin muistoksi minulle käynnistäsi.❤️