keskiviikko 21. elokuuta 2019

Makramee somisteinen toppi




Nyt piti oikein keittää hyvät kahveet ja ottaa mukava kirjoitusasento. On meinaten niin mukava kirjoitella teille, että sain viimeinkin valmiiksi tuon kesäpaidan mistä on melko paljon ollut puhetta vaan ei juurikaan valmista näytettävää.
No, nyt se on valmis. 
Ja kelitkin ovat vielä yllättävän lämpöisiä, joten valmistui juuri hyvissä ajoin.😃
Vaikka kyllä pääasiallinen käyttö taitaa jäädä ensi kesälle.



Ei tämä minulle mikään ihan helppo projekti ollutkaan. Olen tätä aiemmin neulonut vain yhden ainoan pitkähihaisen villapaidan ja yhden kesäisen topin. Joten kokemuspohjakin oli tätä aloittaessa melko heikko. Mutta sitä hienommaltahan työn valmistuminen tuntuu, jos siinä on ollut haastetta ja päänvaivaa. Silloin kun joutuu heittämään itsensä ja oman osaamisensa likoon kaikkineen, eikä siltikään meinaa riittää. 


Tässä hommassa kaikkein vaikein ja haastavin osuus minulle oli kyllä tuo yläosan makramee. Vaan siinä se nyt on. Kovin tarkasti sitä ei kannata kenenkään tiirailla, se ei ihan varmasti ole kaikkien makrameetaiteen sääntöjen mukainen mutta minulle riittävän hyvä. Noiden solmujen väkertämisen anatomia ei vain meinannut aueta, eikä ehkä oikein auennutkaan. Mutta jotain etäisesti oikeaa muistuttavaa sain aikaiseksi, ja se on hyvä.

Tämän projektin edetessä on valutettu tuskanhikeä monta ämpärillistä mutta myös sentään välillä tunnettu tekemisen riemua ja onnistumisen iloa. Ja nyt sitten kun homma on paketissa, päällimmäinen tunne on tyhjyys. Se tunne on vallalla aina kun jonkin isomman projektin saa valmiiksi. 
Tyhjä tunne. Mitäs sitten? 
Vaan ei aikaakaan kun jostain nousee jo uuden projektin poikanen ja siihen se tyrehtyy se tyhjyyden tunne.


Tämän makramee-topin ohje löytyy Novitan kesälehdestä. Lankana tässä on käytetty Cotton Soft-lankaa. Yläosan makramee on näperrelty Novitan Strömsö ontelokuteesta. Pelkkää sileän neulontaahan tuo on ja aika ajoin tuntui, että on vähän tylsää neulottavaa kun ei ole mitään "tapahtumaa" neuleessa. Mutta kyllä se sitten siitä kuitenkin pikkuhiljaa eteni. Minun kädenjäljestäni vain näkee aina todella selkeästi, että missä vaiheessa on ollut huono päivä ja missä hyvä. No mutta haittaako sekään. Siihen on siis neulottu muistoja.😂


Sen lisäksi, että sain eilisen päivän aikana ison työn valmiiksi, oli eilinen päivä muutoinkin ihan täydellinen. Tietenkin täydellisyyteen vaikutti se, että oli vapaapäivä töistä mutta myös isona tekijänä se, että sain viettää ihanan kesäisen päivän siskoni ja tämän pienen, kohta 3v., pikkuneidin kanssa. 
Oli ihan superihanaa touhuta pikkuisen neidin kanssa, kävellä rantamaisemissa ja vaihtaa rauhassa kuulumisia oman siskoni kanssa. Piipahdimme ihanassa Tiirinkosken miljöössä vohvelikahveilla ja ihmettelimme kolmevuotiaan kanssa Tiirinkosken eläimiä; kissoja, pupuja, kanoja ja kukkoja.
Huippupäivä! 


Toivon teille kaikille myös huippuihania päiviä!
💛
Mari

3 kommenttia:

  1. Todella kaunis toppi<3 Makrameeta en ole vielä koskaan kokeillut tehdä. Sitä olisi kyllä kiva opetella tekemään.
    Varmasti ihana päivä Tiirinkoskella! Siellä on aina niin kiva käydä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anni! Jäi kyllä vielä halu joskus kokeilla enemmänkin tuota makrameeta. Ei ehkä vaan nyt ihan heti.

      Poista
  2. Kyllä on kaunis toppi. Kuvaa jo instan puolellakin ihailin:) Makrameeta olen joskus tosi, tosi kauan sitten vähän kokeillut ja en ole sen kanssa sinuiksi päässyt. Mutta sinä olet kyllä kaunista siitä saanut aikaiseksi.
    Ja tosiaan, antaa elämän näkyä! Eläväpintainen elämänmakuinen, mikäs sen parempaa!

    VastaaPoista

Lämmin kiitos kun poikkesit lukemaan blogiani. Kommenttejanne on aina mukavaa lukea, joten jätäthän viestin muistoksi minulle käynnistäsi.❤️