lauantai 31. elokuuta 2019

Neulatyyny kahvikupissa



Äitini varastoista olen joskus saanut vanhoja kahvikuppeja askartelutarkoitukseen. Ne on niitä kauniita kuppeja joille ei välttämättä enää löydy paria tai ovat sen verran kolhiintuneita, ettei niitä ole enää haluttu käyttää. 
Monta vuotta olen niitä piilotellut ja säilönyt omissa kaapeissani, kunnes tässä taannoin ne muistin ja kaivoin esille.





Kauniista vanhoista kupeista saa vähällä vaivalla ihania neulatyynyjä. Sillä neulatyynyjähän pitää olla. Itse en tykkää ollenkaan sellaisista pienistä pehmeistä neulatyynyistä, jotka sitten pyörivät milloin missäkin. Ne on aina hukassa. Ainakin minulla. Ne ei vaan kerta kaikkiaan pysy tallessa. Vaikka kuinka järjestelisin tavarat niin, että se pehmeä neulatyyny tietäisi paikkansa, niin ei se siellä ole silloin kun sitä tarvitsee. Kun neulatyynyn askartelee kuppiin, se on aina kauniisti esillä ja saatavilla. 


Joskus monta monta vuotta sitten tein ensimmäisen kuppineulatyynyni isoon teemukiin. Sekin toimi ja on käytössä itseasiassa edelleenkin. Siitä ei vaan tullut kovinkaan söpö. Se on vähän sellainen liiankin rouhea ja iso.
Nämä pieniin ihaniin kahvikuppeihin tehdyt ovat monta kertaa kauniimpia.




Nämä on mukavan yksinkertaisia valmistaa. Tarvitaan vain tuo kuppi ja lautanen, pieni tilkku kangasta, vähän vanua ja lankaa sekä liimaa.
Kangastilkusta tein nyytin jonka täytin vanulla ja ommellen kuroin nyytin kiinni, liimaa levittelin kupin sisäpuolelle ja painoin nyytin paikoilleen kuppiin. Kupin liimasin kuumaliimalla lautaseen kiinni. Voihan sen kupin jättää irralleenkin, itse halusin näistä napakan yhtenäisen setin.




Neulatyynyn täytteenä vanu ei vissiin ole vain ihan se paras täyte. Kuulemma tylsyttää neulat. Parempia täytteitä on esimerkiksi ihan villalanka tai vaikka koirankarvat. Joku luonnonmateriaali kuitenkin olisi vanua parempi. 
Mutta tietoinen riski siis otettu. 


Nyt vain kaikki koluamaan omista ja sukulaisten kaapeista kaikki kauniit parittomat kupit ja taikomaan niistä ihania neulatyynyjä. Niin, ja kirpputoreilta varmaan löytyisi myös nättejä kuppeja tähän tarkoitukseen.
Nämä on niin suloisia. 


Suloista viikonloppua kaikille!
💕
Mari

4 kommenttia:

  1. Onpa hauska idea! Tuollaista neulatyynyä onkin kiva pitää esillä kun vanhat kupit ovat niin kauniita. Mukavaa sunnuntain jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ihanaa aurinkoista sunnuntaita sinullekin.☺️

      Poista
  2. Tämähän on aivan hurmaava idea. Pitääkin kokeilla :) Todella kauniit neulatyynyt olet saanut aikaiseksi! Mukavia syyskuisia päiviä sinulle!

    VastaaPoista
  3. Myös sokerikosta saa kivan neula tyynyn.ilmaista tavaraa saa ainakin Kokemäen,Eurajoen ja Nakkilan kierrätys keskuksesta.

    VastaaPoista

Lämmin kiitos kun poikkesit lukemaan blogiani. Kommenttejanne on aina mukavaa lukea, joten jätäthän viestin muistoksi minulle käynnistäsi.❤️