perjantai 2. elokuuta 2019

Neulojan perinteinen kulttuuripäivä




Neuloja piipahti viikolla siippansa kanssa Mäntässä. 
Tarkoitus oli hakea uusia taide-elämyksiä, ja niitä kyllä löytyikin roppakaupalla. Koskaan aiemmin ei ole tullut käytyä Mäntän mainioissa Serlachius-museoissa, Gustafissa ja Göstassa. Vaan nytpä osataan reitti sinnekin ja varmasti tulee käytyä tulevinakin vuosina.

Serlachius-museo Gustafin museorakennus on entinen Serlachius-yhtiön pääkonttori. Kuvat yllä ja alla ovat tämän rakennuksen pääaulasta. 
Serlachius-museo Gustaf on saanut nimensä paperiteollisuuslegenda, kauppaneuvos Gustaf Adolf Serlachiukselta. Tämä rakennus kätki sisäänsä upeita taideteoksia ja mielenkiintoista historiaa. Neuloja oli siippansa kanssa aivan myytyjä. Historialliset tarinat hienosti kerrottuna on aivan parasta.




 Serlachius-museo Gösta koostuu 2014 valmistuneesta paviljongista, vuonna 1935 valmistuneesta kartanosta, vuorineuvos Gösta Serlachiuksen kodista, sekä veistospuistosta ja Taavetinsaaresta jossa on toisinaan esillä myös taidetta.

Mielenkiintoisin osa Göstassa oli mielestäni kartanossa esillä ollut ripustus "Kartanon klassikot". Tässä kokoelmaripustuksessa esitellään Serlachiuksen taidesäätiön omistamia Suomen kultakauden klassikoita ja vanhaa eurooppalaista taidetta. 
Oli hienoa päästä näkemään kouluajoilta ja taidehistorian tunneilta tuttuja teoksia.







 Mahtavia elämyksiä tällaiset reissut. Harmillisen harvoin vain tulee lähdettyä tutkimusmatkalle kotimaan upeisiin kohteisiin. Usein parhaimmat paikat löytyvät aivan läheltä.



Eikä tämä viikko nyt pelkkää muiden tuottamaa kulttuuria ole ollut. 
Omin käsinkin on taas syntynyt jotakin pientä. Näitä, edelleen ihanista ihanimpia, virkattuja lasinalusia syntyy tasaiseen tahtiin. Niitä on niin kovin mukava värkätä, varsinkin jos tuntuu ettei mihinkään isompaan riitä paukut. Ja mitä ihania värejä langoissa löytyykään! Kaikkia on tietenkin kokeiltava. 
Kuinkas muuten.


Ihanaa viikonloppua kaikille!
💙
Mari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lämmin kiitos kun poikkesit lukemaan blogiani. Kommenttejanne on aina mukavaa lukea, joten jätäthän viestin muistoksi minulle käynnistäsi.❤️