keskiviikko 28. elokuuta 2019

Loviisan LWT -tapahtuma





 Minua on jo vuosia kiehtonut tuo Loviisassa joka vuosi järjestettävä 
Loviisan Wanhat Talot -tapahtuma. Milloinkaan ei vain ole tullut mentyä. Milloin on lomat jo ohi ja huonolla onnella työpäiviä juuri siinä ajankohdassa tai muuten vain muita suunnitelmia jo ennätetty tehdä tai sitten on vain unohtunut ja mennyt ohi ja seuraavalla viikolla havahtunut siihen, että nythän se meni ohi.


Vaan kuulkaas nyt!
Tänä vuonna tuo tapahtuman päivämäärä on siinnellyt hyvinkin kirkkaasti hämärässä päässäni. Ja niinhän sitä sitten tehtiin, että viime sunnuntaina siippani hyppäsi auton rattiin, ja onneksi otti minut mukaan, ja hurautettiin Loviisaan. Mutta hieman kun olen tällainen hitaan puoleinen, niin matkaan päästiin vasta kun sunnuntaita oli kulunut jo hyvän matkaa. Joten perillä ei sitä aikaa ihan mahdottomasti jäänyt. Mutta toisaalta sitä oli juuri sopivasti yhden päivän kiertelyyn.






Ja voi yllätys! Kyseessähän on siis iso tapahtuma. Paljon isompi kuin mitä etukäteen osasin ajatellakaan. Joissakin kohteissa sai jopa jonotella, että pääsi etenemään. Tämähän oli aivan kuin asuntomessuilla. 
Vanhojen talojen asuntomessut! 
Miten ihanaa kun osui vielä niin kaunis päivä tuolle sunnuntaille. 




Kuvattavaahan Loviisassa olisi riittänyt. Mutta kaikesta kivasta ja kauniista en ehtinyt kuvaa napata, enkä aina muistanutkaan. Siellä kuljin pää ihmetyksestä ja väenpaljoudesta sekaisin. Täytyy kyllä näkymätöntä hattua nostaa kaikille heille, jotka ovat lähteneet tuollaista, iältään sadan vuoden molemmin puolin olevaa, puutaloa remontoimaan. Uskomatonta sitkeyttä ja osaamista. Puhumattakaan siitä, että remontoijan täytyy osata nähdä jo ennalta mitä kaikkea mistäkin on mahdollisuus saada. Nähdä jo kaiken "roskan" alta se kaunis mikä siellä on.

Ja ne puutarhat talojen ympärillä ovat sitten ihan oma lukunsa. Ihania vuosikymmeniä vanhoja puutarhoja, vanhoja perennoja jotka ovat saaneet kasvaa sijoillansa aivan rauhassa isojen vanhojen puiden katveessa. 
I am in love💗




Upeaa, että tällaisia tapahtumia järjestetään. 
Ja ihanaa, että on ihmisiä jotka haluavat avata oman kotinsa ovet meille muille ihmeteltäväksi. Oli upeaa nähdä miten asukkaat näissä vanhoissa puutaloissa ovat sisustaneet kotinsa. Upeita, kauniita, luovia ja rohkeitakin ratkaisuja oli esillä paljon. Tuntuu, että näissä kaikissa puutaloissa joihin pääsimme kurkkaamaan, asuu perheitä jotka ovat sisustaneet kotejaan suurella sydämellä ja rakkaudella. Mikä määrä luovuutta, kädentaitoja ja osaamista!
Taloista ja sisustuksista päätellen iso osa Loviisalaisista on jonkin sortin taiteilijoita ja kädentaitajia. Ja monen talon pihapiiristä löytyi vielä talon isännän tai emännän ateljee tai työtila jossa syntyy upeaa taidetta.





Ja saattoihan tältä reissulta muutama ideanpoikanenkin tarttua mukaan. Eihän sitä koskaan tiedä mitä elämä eteen heittää... Aina on hyvä kulkiessaan katsella vähän "sillä silmällä". Tähän keittiöön rakastuin. Voi olla, että joskus voisin poimia näistä kuvista muutaman yksityiskohdan toteutukseen. Aika näyttää.





Kyllä kelpaisi istuskella tuolla terassilla ja katsella mäeltä avautuvaa näkymää. Vai mitä mieltä olette?

Itse olen sitä mieltä, että kyllä kannatti lähteä Loviisaan. Mukava tapahtuma ja kauniita puutaloja. Paljon jäi näkemättäkin. Loviisahan on tapahtuman aikaan täynnänsä tapahtumia. On vanhan tavaran markkinoita, pieniä kirpputoreja siellä täällä, pop up kahviloita ja ravintoloita ja vaikka mitä muuta. Jos sinne suunnittelee menevänsä, niin ehdottomasti kahdeksi päiväksi, niin ehtii rauhassa koluta kaikki paikat läpi. 


Paluumatkalla piti sitten tietenkin kaivaa oma pieni käsityöni esille. Menee nuo automatkat paljon joutuisammin kun on jotakin tekemistä. 
Jos ei siis aja.😂


Mahtavaa helteistä loppuviikkoa
kaikille!
🌞
Mari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lämmin kiitos kun poikkesit lukemaan blogiani. Kommenttejanne on aina mukavaa lukea, joten jätäthän viestin muistoksi minulle käynnistäsi.❤️