sunnuntai 20. lokakuuta 2019

Ylipolvensukat



 Ihana rauhallinen, verkkainen ja hiljainen sunnuntain aamupäivä, joka hiljalleen lipuu pikkuhiljaa eteenpäin omalla painollaan, vaatimatta mitään ja käskemättä mihinkään. Suloinen tunne, kun kello ei määritä tekemisiä. Rauha ja levollinen laiskuus. Muu maailma vaatimuksineen saa nyt odottaa, tämä päivä on minun.

Voi, miten mukavalta nyt tuntuukaan. Sain vihdoista viimein valmiiksi elämäni ensimmäiset ylipolvensukat. Toiveesta sukkien väri on musta, kokonaan. Mielelläni olisin näihinkin sujauttanut vähän väriä mutta hillitsin itseni, sillä kyllähän toiveita on syytä kunnioittaa. Ei auta liikaa sooloilla.

Vinkkiä näiden tekemiseen ja silmukkamääriin jouduin hetken etsimään. Koska en milloinkaan aiemmin ole näin pitkävartisia sukkia tehnyt, ei minulla ollut hajuakaan millaisista silmukkamääristä puhutaan, kun ylipolvensukkaa lähdetään neulomaan. Toki olisin itsekin voinut kokeilemalla etsiä ja löytää sen tiedon, vaan kun ei kärsivällisyys riitä. Heti pitää päästä tekemään. Ja häpeilemättä hyödynsin muiden kokemusta. Ja hattua nostan kaikille, jotka testaavat ja kokeilevat asioita ja julkaisevat ohjeita, jotta meidän muiden on helpompi tarttua työhön. Kiitos meidän kaikkien puolesta!

Valtavasta ohjemäärästä minun oppaakseni valikoitui  Life with Mari -blogin ohje. Sieltä sain vinkkiä silmukkamääriin. 

Lankana näissä oli taas Novitan seitsemän veljestä peruslanka. Puikot 3,5 ja kärsivällisyyttä liian vähän. Monta kertaa näitä neuloessa käväisi kyllä mielessä, että ei näistä ehkä valmista tule ikinä. Vaan tuli kuitenkin. Kantapäähän kun pääsi, niin loppu sukka suorastaan lensi valmiiksi.

Onneksi aloitin tekemään molempia sukkia yhtäaikaa ja etenin neuloen näitä vuoronperään. Sukat valmistuivat mukavasti rintarinnan. Kyllä olisi ollut aika tylyä alkaa toinen sukka alusta toisen valmistuttua. Siinä olisi ollut todellinen vaaranpaikka, että jää taas keskeneräinen ikuisuusprojekti.

Omiin jalkoihini näitä kokeilin, ja hyvältä tuntuivat. Tosin minun sääreni ovat hieman paksummat kuin sukkien saajan sääret, joten toivon, että istuvat myös sukkien tulevan omistajan jalkoihin hyvin. Jos nämä minun jalassani olivat sellaiset mukavien tukisukkien tuntuiset😉, niin varmasti ovat hänelle hyvät.



Mukavan rentoa ja suloista sunnuntaita
kaikille!
💝
Mari

1 kommentti:

  1. Hienot sukat! Varmasti on työvoitto saada pitkät ja sysimustat sukat valmiiksi:) Mutta kauniithan tuollaiset ovat. Leppoisaa sunnuntain jatkoa sinulle!

    VastaaPoista

Lämmin kiitos kun poikkesit lukemaan blogiani. Kommenttejanne on aina mukavaa lukea, joten jätäthän viestin muistoksi minulle käynnistäsi.❤️