keskiviikko 9. lokakuuta 2019

Tähdistä kirkkaimmat


Edelleen täällä jatkuu projekti, jossa yritän käyttää noita iänikuisia jämälankanöttösiä pois kaapeista ja laatikoista. Sukkiinhan niitä saisi upotettua mukavasti mutta nyt ei selvästikään ole niiden hetki. Jotain muuta olisi kiva keksiä. Pari pussukkaa olen tässä virkkaamalla saanut jämälangoista aikaiseksi ja niihin tietenkin koristeita. Jotakin söpöä koristetta ne pussukat kaipasivat. 


Tähti on muotona kaunis. Siinä kuviossa on jotain mistä tykkään tosi paljon, ja tähdissä muutoinkin. Ainakin jos ei ryhdytä ajattelemaan ihan todellista avaruutta ja mitä tähdet ovat, vaan romantisoidaan asiaa vähän. Tai ehkä hieman enemmänkin.
Lapsena saatoin pötkötellä selälläni hangessa kirkkaana talvi-iltana, katsella tähtiä ja miettiä millä tähdellä edesmenneet tärkeät ihmiset "asuivat" ja miltä tähdeltä meitä sieltä taivaasta katsoivat.  Pappani oli siellä kaikista kirkkaimmalla.
Täytyy kyllä tunnustaa, että siitä en täysin ole päässyt eroon vieläkään. Ja onko tarpeenkaan.  Edelleen saatan katsella tähtitaivasta ja hakea niitä kirkkaimpia tähtiä, sillä siellä on oma mummoni, ja sillä viereisellä tähdellä mieheni mummo.


 Näitä pikkutähtiä siis tehtailen tällä hetkellä. Pieniä lankakerän loppuja saa hukattua mukavasti näihin, kun ei niistä riitä isompiin juttuihin. Ja yhtään lankaahan ei voi heittää pois. Ei, jos on olemassa pienikin mahdollisuus, että siitä edes jotakin saa vielä aikaiseksi.
Näistä pikkutähdistä tulikin sitten koriste olohuoneen ikkunaan. 
Ainakin nyt hetkeksi. 

Pikkuiset tähdet ovat helppoja ja nopeita tehdä.
Koitan tähän nyt koota jonkinlaista sanallista ohjetta, jos jotakuta sattuu kiinnostamaan näiden tekeminen.

1.krs 
Virkkaa 5 kjs. Sulje renkaaksi piilosilmukalla.

2.krs
Virkkaa 3kjs (=1.p), 2p renkaaseen, 1 kjs, *3p renkaaseen 1kjs*. Toista *-* vielä kolme kertaa. Sulje kerros piilosilmukalla.

3.krs
*1 ks keskimmäiseen edellisen kerroksen kolmesta ensimmäisestä pylväästä. 2 p, 1pp, 3kjs 1 pp 2p ketjusilmukkalenkkiin*. Toista *-* vielä 4 kertaa. Sulje kerros piilosilmukalla.

Valmis!


Toivottavasti osasin tuon pienen ohjeen kirjoittaa niin, että muutkin, kuin vain minä itse, sen ymmärtää.😊

Kivaa keskiviikkoa jokaiselle!
💟
Mari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lämmin kiitos kun poikkesit lukemaan blogiani. Kommenttejanne on aina mukavaa lukea, joten jätäthän viestin muistoksi minulle käynnistäsi.❤️