torstai 24. lokakuuta 2019

Rakkaudella tuunatut keittiöpyyhkeet




 Olen aina ollut melko arka tekemään mitään virkkauksia tai neulomuksia sillä lailla ihan "omasta päästä". Eli, aina on parempi kun on ohje käsillä ja joku on jo miettinyt ja pohtinut ohjeen valmiiksi. Joku ystävällinen sielu on jo kokeillut, mahdollisesti erehtynyt ja tehnyt uudelleen. En ole koskaan luottanut omiin kykyihini niin paljoa, että olisin uskaltanut lähteä kokeilemaan ja erehtymään ihan omin päin.

Vaan nyt oli aika ilmeisesti kypsä omien siipien kokeilulle tässäkin asiassa.
 

 Ostin nimittäin joku aika sitten setin ihan kivoja keittiöpyyhkeitä. Värit sinällään olivat näissä ihan mukavia mutta silti pyyhkeet olivat aavistuksen tylsiä. Ei niitä oikein tullut otettua edes esille ja käyttöön. Jotain pientä lisää niihin kaipasin mutta en oikein itsekään tiennyt mitä.
 

 Vaan sittenhän neulojan päässä välähti. 
Reunapitsi. 

Reunapitsejä olen kyllä aina ihaillut ja ennenkin kyllä haaveillut pitseistä joidenkin pyyhkeiden reunoissa. Ne kun ovat niin suloisen näköisiä. Tulee heti hieman sellainen vanhanaikainen fiilis, kun pyyhkeessä tai lakanassa on pitsi. Vähän semmoista romanttista mummola tunnelmaa.

Mieleistä mallia ja ohjetta reunapitsiin kun en tarpeeksi nopeasti mistään löytänyt, niin päädyin, itsellenikin yllätyksenä, tekemään yhteen pyyhkeeseen testimielessä reunapitsin ihan oman ohjeen mukaan.
Teema tässä työssä oli selkeästi jälleen tuo tuttu ja turvallinen yritä, erehdy, tee uudelleen, pura, tee uudelleen, pura, kokeile, pura ja onnistu!
  
Malli on siis täysin oma. Tosin tämmöisiähän ne monet reunapitsit ovat. 
Mutta ylpeyttä tunnen siitä, että tämä on tehty ihan oman kokeilun kautta. Ilman toisen valmiiksi pureskelemaa tietoa ja ohjetta.

Lankana halusin käyttää noita varastolaatikoista löytyneitä vanhoja jämäjuttuja. Nimeä tälle langalle ei enää ole tiedossa mutta jotakin puuvillalankaa se kuitenkin oli. Lanka osoittautui työssä kuitenkin aivan liian ohueksi, joten lopulta tein pitsin kaksinkertaisella langalla ja 2,0 koukulla.



Lopputuloksesta tuli kiva. Ja ylpeänä aikaansaannoksestani sitä tässä esittelen. Vähän pehmeää nostalgiaa tylsiin pyyhkeisiin. 

Luulenpa, että nuo loputkin pyyhkeet saavat reunoihinsa joko tämän saman pitsin, tai jos oikein heittäydyn villiksi, niin saatanpa kokeilla jotain erilaistakin. Nyt kun pääsin hommaan kiinni.

💟

 Onnellisin olet silloin,
kun et lainkaan kysy itseltäsi
oletko onnellinen vai onneton,
kun unohdat itsesi ja täytyt siitä
tehtävästä ja tekemisen ilosta,
jossa tunnet tekeväsi jotain omaa,
hauskaa ja jopa hyödyllistäkin.

-Claes Anderson-

💟




Suloista torstaita kaikille!
💗
Mari

2 kommenttia:

Lämmin kiitos kun poikkesit lukemaan blogiani. Kommenttejanne on aina mukavaa lukea, joten jätäthän viestin muistoksi minulle käynnistäsi.❤️